فعال اصلاحطلب گفت: بدون نقش دادن به احزاب نمیتوان انتظار مشارکت آنها در انتخابات را داشت و این انتظار، انتظار نادرستی است به همین دلیل است که نخبگان و عموم مردم رغبتی برای اعتماد به احزاب و مشارکت در انتخابات ندارند. فعال اصولگرا هم گفت: عموما مردم در جمهوری اسلامی نسبت به احزاب بیاعتماد هستند و از احزاب دورند چون احزاب از مردم فاصله گرفتند.
به گزارش ایسنا، دهمین ویژه برنامه انتخاباتی «شش در دو» ویژه برنامه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران میزبان مجتبی اکبری فعال سیاسی اصولگرا و جلال محمدلو فعال سیاسی اصلاح طلب بود.
موضوع این هفته این برنامه درباره ساختار حزبی و تاثیرگذاری در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ بود.
مجری در ابتدای این جلسه نظر مهمانان را درباره نقش احزاب در مشارکت سیاسی پرسید.
صحبت از انتخابات بدون مشارکت احزاب، بیهوده است
جلال محمدلو پاسخ داد: وقتی صحبت از انتخابات میشود در حقیقت از یک مفهوم مدرن سیاسی و اجتماعی صحبت میکنیم. این مفهوم نسبت به گذشته تغییرات ماهوی یافته و به زبان رایج تبدیل شده است.
این فعال اصلاحطلب تاکید کرد: برگزاری انتخابات و صحبت از آن بدون مشارکت احزاب بحث ابتر و بیهودهای است.
با فاصله احزاب از مردم مباحث سیاسی عقیم میماند
در ادامه مجتبی اکبری گفت: حزب به جمعیت یا گروهی از افراد با مرام و هدفی مشترک اطلاق میشود. تحزب در کشورهای شرقی و غربی کاملا متفاوت از یکدیگر است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم مشارکت را به احزاب گره بزنیم باید بگویم این کار هم درست است و هم درست نیست. وقتی احزاب درون حاکمیت تعریف میشوند طبق قانون نظراتشان را اظهار میکنند و خودشان را به جامعه عرضه میکنند و این با مردم است که آنان را انتخاب کنند یا نکنند اما همین که احزاب از مردم فاصله میگیرند، مباحث اجتماعی و سیاسی عقیم میماند.
این فعال اصولگرا تاکید کرد: عموما مردم در جمهوری اسلامی نسبت به احزاب بیاعتماد هستند و از احزاب دور هستند.
در ادامه مجری پرسید: آیا ساختار حزبی در انتخابات تاثیرگذار است؟
بدون نقش دادن به احزاب نمیتوان انتشار مشارکت در انتخابات را از آنها داشت
محمدلو جواب داد: در ساختار سیاسی کشورهای بلوک شرق احزاب، کارکردی ندارند چون کشور به صورت تک حزبی اداره میشود. چین و روسیه نمونه آنهاست به همین خاطر احزاب در شرق نمیتوانند الگوی کار سیاسی باشند.
وی ادامه داد: نظام پهلوی داعیه جمهوری نداشت و بنابراین انتخابات جنبه سوری داشت و به معنای واقعی اتفاق نمیافتاد اما جمهوری اسلامی داعیهدار نظام مردمسالار و مشارکت مردمی بود و با برگزاری یک انتخابات در هر سال طی چهل و پنج سال گذشته این مسئله را نشان داد.
این فعال اصلاحطلب با طرح این پرسش که چرا احزاب با انتخابات گره نمیخورند، پاسخ داد: احزاب مقصر آن نیستند به دلیل حقوقی. بدون نقش دادن به احزاب نمیتوان انتظار مشارکت آنها در انتخابات را داشت و این انتظار انتظار نادرستی است. به همین دلیل نخبگان و عموم مردم رغبتی برای مراجعه به احزاب و مشارکت در انتخابات از مجرای احزاب نمیکنند.
محمدلو اظهار تاسف کرد: متاسفانه روسای جمهوری و شخصیتهای کلیدی و نمایندگان مجلس به اینکه به هیچ حزب و گروهی وابسته نیستند، افتخار میکنند چون به دلیل فرهنگ و نگاه منفی به تحزب چنین باوری در آنان و همینطور در داوطلبان انتخاباتهای مختلف ایجاد شده و میشود.
وی ادامه داد: گفته میشود ۱۴۰ حزب در کشور داریم سوالم این است که مگر ۱۴۰ گرایش سیاسی در کشور وجود دارد که ۱۴۰ حزب و تشکل سیاسی برایش درست شده است. کمترین نقش به احزاب و بیشترین نقش به مشارکت مردم در انتخابات را به حاکمیت میدهم.
نقش اصلاح قانون و حمایتهای قانونی بر مشارکت انتخاباتی
این فعال اصلاحطلب خاطرنشان کرد: نه در قانون انتخابات و نه در قانونِ فعالیت احزاب، به احزاب در حوزه سیاسی نقش داده نشده است. طبیعتا وقتی به حزبی در انتخابات نقش داشته نمیشود موجب کاهش نقش اجتماعی و بیرغبتی مردم به آنان میشود. با اصلاح ایرادات قانون و اعمال حمایتهای قانونی از تحزب، خواهید دید رقابتهای انتخاباتی و مشارکت در انتخابات چه تحولی پیدا خواهد کرد.
در ادامه اکبری، گفت: منظورم از احزاب در شرق، کشور خاصی نبود بلکه فرهنگ حاکم بر ساختارهای سیاسی در مشرق زمین بود.
انتخابات حزبی از سال خرداد ۱۳۷۶ شکل گرفت
این فعال اصولگرا تصریح کرد: بخشی از انتخاباتمان حزبی است و دوستان اصلاحطلب آن را در دوم خرداد ۱۳۷۶ به وجود آوردند. از آن زمان تاکنون در هر دو جریان قالب سیاسی کشور جبههها و تشکلهای متعدد شکل گرفت که با ارتباط گرفتند. به طور مثال در دوران سازندگی حزب سازندگی ایجاد شد. این حزب صدای اشرافیگرایی بود و احزاب درون این حزب از آرمانهای انقلاب دور شدند. در آن دوران مصرفگرایی رونق یافت. به دلیل مجموعه اتفاقات آن سالها و به دلیل همین رفتارها مردم این حزب را کنار گذاشتند.
اکبری تاکید کرد: احزابی که با مردم رو راست باشند مردم نیز به آنها اقبال نشان میدهند اما اگر احزاب اصول حزبی را زیر سوال ببرند مردم نیز از آنها فاصله میگیرند.
در ادامه مجری از نمایندگان اصلاحطلب و اصولگرا پرسید آیا در این قضیه ایراد در کارکرد احزاب است؟
محمدلو پاسخ داد: احزاب فقط خودشان را به جامعه عرضه میکنند و نمیتوانند تحمیلی برای انتخاب شدن به مردم کنند. در رقابتهای سیاسی و انتخاباتی رقیب باید مسیر شناسنامهدار بودن را طی کند. خیلی طبیعی است که در احزاب یکی طرفدار اشرافیگری باشد و یکی هم به حزب دولتساخته تمایل نشان دهد و اصلا همین مسئله موجب رقابت در انتخابات میشود.
این فعال اصلاحطلب تصریح کرد: مگر حزب سازندگی امکان رقابت دارد که گفته شود اقبالی نسبت به این حزب وجود دارد یا ندارد؟
وی با انتقاد از رد صلاحیت داوطلبان عضو حزب اتحاد ملت گفت: در این انتخابات دو سه نفر از حزب اتحاد ثبتنام کردند اما همه آنان هم در هیات نظارت و هم در هیات اجرایی رد صلاحیت شدند. وقتی به کادر و غیرکادر حزب سازندگی و مشارکت گفته میشود که کنار بروید و شما تایید صلاحیت نمیشود، خیلی طبیعی است که تاثیرش را روی انتخابات میگذارد به معنای دیگر هم چهرههای این دو حزب و هم داوطلبان نیابتی آنان کنار گذاشته میشوند و بعد گفته میشود فضای انتخابات باز است و وارد رقابت شوید.
بگو مگوی اکبری و محمدلو
در ادامه اکبری گفت: به عنوان جریان مقابل اصولگرا از شما میپرسم شما در جامعه کی تحزب کردید؟ مطابق اصل ۲۶ قانون اساسی گفتهاید، میخواهید حزب تشکیل دهید اما بر پایه کدام یک از اصول مندرج در این بند قانون تحزب تشکیل دادید؟ شما تحزب نکردید. تشکیلات شما به جای اینکه در مواقع حساس کنار نظام باشد، علیه نظام بیانیه داد، این اسمش تحزب نیست بلکه تهییج عدهای کارمند و کارگر است.
که محمدلو، گفت: پرسش ایشان تفهیم اتهام داشت که پاسخش به دادگاه است نه در این نشست.
این فعال اصلاحطلب با بیان اینکه یکی از مشکلات این کشور در حوزه سیاسی عدم اجرای قانون جرم سیاسی است، گفت: بنده به عنوان یک فرد سیاسی اگر مصاحبهای انجام دادم و دادستان تشخیص داد که مرتکب جرم شدم، دادگاه بنده را به عنوان مجرم امنیتی در نظر میگیرد و باید در دادگاه امنیتی حضور پیدا کنم و جواب دهم. آقای اکبری اینجا دادگاه نیست، برنامه گفتوگوی رادیویی است.
اکبری در واکنش به این سخنان محمدلو گفت: تهییج کردن و فرافکنی چیز خوبی نیست. بنده نقش و کارکرد احزاب در انتخابات را سوال کردم اما شما میگویید ما که در انتخابات حضور نداریم. جریان سیاسی وابسته به شما ۳۶ سال قدرت سیاسی در ایران را در اختیار داشت.
احزاب نباید معطوف به قدرت فعالیت کنند
در ادامه محمدلو گفت: قرار نیست احزاب معطوف به قدرت فعالیت کنند. حزب ما ۱۰ سال است تشکیل شده است اما حزب مشارکت از انتخابات مجلس هفتم به این سو اصلا قدرت در اختیارش نبود. ما امکان حضور در قدرت را نداشتیم. جریان سیاسی ما در انتخاب حسن روحانی سیاستورزی نیابتی کرد چون ناچار بودیم. طبق استراتژی سیاسی و مصالح ملی از ایشان حمایت کردیم.
وی ادامه داد: حسن روحانی عضو شورای مرکزب جامعه روحانیت مبارز بود و ما ناچار شدیم از ایشان حمایت کنیم. نه ما و نه خود ایشان اصلا مدعی وابستگی به جریان اصلاحات نیستیم. جریان اصلاحات با استفاده از تجربه آن انتخابات در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ دیگر نامزد نیابتی معرفی نخواهد کرد چون هیچ ضمانتی وجود ندارد که داوطلبی که ۶۰ – ۷۰ درصد نزدیکی فکری و سیاسی داریم بخواهد نسبت به اصول اصلاحات پایبند باشد.
این فعال اصلاحطلب مدعی شد: بنا بر اطلاعاتم در کل کشور ۳۰ نفر از اصلاحطلبان تایید صلاحیت شدند.
وی با بیان اینکه ما دیکتاتوری حزبی را قبول نداریم پس مرتکب آن هم نمیشویم، گفت: پیشبینی ما درست بود که میگفتیم نمایندگانمان تایید صلاحیت نمیشوند. اصلا این طور نیست که شورای نگهبان طبق قانون ما را رد صلاحیت کرده باشد.
محمدلو وقتی در برابر سوال مجری برنامه که پرسید خب چرا دلایل رد صلاحیتتان را اعلام نمیکنید، پاسخ داد: به دلیل زدن مهر محرمانه روی دلایل رد صلاحیت روحانی و دیگر دوستان رد صلاحیت شده قانونا اجازه انتشار دلایل رد صلاحیتها از داوطلبان سلب شده است.
از لیست انتخاباتی اصلاحطلبان استقبال میکنم
در ادامه اکبری با بیان اینکه چرا از قبل از انتخابات مدام گفتید تایید صلاحیت نمیشوید، گفت: شورای نگهبان حتما وظایف قانونیش را انجام داده است و این طور نیست که اعضای این شورا رفتار غیرقانونی انجام داده باشند.
وی ادامه داد: آقای روحانی و دیگر رد صلاحیتشدگان اگر بخواهند دلایل رد صلاحیتشان را بدانند بروند شورای نگهبان یا وزارت کشور تا دلایلش را شخصا بفهمند. آقای محمدلو اگر بخواهید کار شکلی انتخاباتی بکنید، لیستهای انتخاباتی شما بیرون آمده که ما هم استقبال میکنیم. افراد معروفی در تهران تایید صلاحیت شدهاند.
در محمدلو گفت: ما فعالان سیاسی ذهن استبداد زدهای داریم. ایشان به ما میگوید که ما چطور فکر کنیم. چرا انقدر به بنده میگویید که ما باید چه کنیم و چه نکنیم. مگر ما با شما چنین میکنیم. اگر میگوییم انتخابات حزبی برای این است که پشتوانه تاکتیکی و فکری وجود داشته باشد و مردم با اتکا به این پشتوانهها رای دهند یا رای ندهند. باید اجازه داد مردم آزادانه وارد انتخابات شوند.
در ادامه این نشست مجری برنامه گفت: در این نشست انتقاداتی به شورای نگهبان وارد شما ما برای شنیدن پاسخهای این شورا آمادگی داریم.
سپس مجری برنامه از نمایندگان سیاسی اطلاحطلب و اصولگرا پرسید: احزاب چه نقش و سیاستی در تشکیل ائتلافهای حزبی دارند؟
راه نجات کشور ایجاد دو حزب قدرتمند است
محمدلو پاسخ داد: بله، مصادق فردی آن انتخاب آقای خاتمی در انتخابات سال ۱۳۷۶ و مصداق تشکیلاتی آن تشکیل جبهه اصلاحات به فاصله کمی از انتخاب ایشان بود. راه نجات کشور برای رسیدن به جمهوریت واقعی، ایجاد دو حزب قدرتمند با حضور شخصیتهای سیاسی آنهاست. در زمان انحلال حزب جمهوری اسلامی دبیرکل حزب حضرت آیتالله خامنهای بود. با تعطیلی این حزب، جناح چپ و راست سنتی با تکیه بر اختلافات فکری بر سر مسائل اقتصادی زاده شدند.
مجری آیا تشکیل ائتلافهای حزبی در انتخابات ۱۴۰۲ در جبهه اصلاحات شکل میگیرد؟
این فعال اصلاحطلب پاسخ داد: در هفتههای گذشته دو سوم اصلاحطلبان در بیانیهای رسمی اعلام کردند نام هیچ داوطلبی را در هیچ لیستی اصلاحطلبان نمیگذارند.
در ادامه اکبری، گفت: معتقدم حزب ملت دچار کوچ حزبی از حزب مشارکت و احزاب قبلی اصلاحطلب شده است.
این فعال اصولگرا در ادامه با بیان اینکه ائتلافهای حزبی در حداقلها شکل میگیرد، گفت: در جبهه انقلاب دو ائتلاف شانا و مانا با دو نگاه سیاسی متفاوت شکل گرفتهاند.
وی ادامه داد: چرا فکر میکنیم در کشورمان جمهوری و دمکراسی وجود ندارد؟ کجای دنیا احزاب تابوشکنی میکنند و تا این حد با آنها به نرمی رفتار میشود؟ جریان شما تریبون دارد و حرفتان را میزنید. من فکر میکنم جریان مردم از شما عبور کردهاند که شما نمیتوانید در انتخابات نامزد داشته باشید. نباید خلط موضوع کنید و دچار کوچ حزبی شوید.
تجربه شکست خورده حمایت از کاندید نبابتی را در انتخابات اسفند تکرار نمیکنیم
در ادامه محمدلو در واکنش به این سخنان، گفت: آقای اکبری کارهای نیستند اما بنده از همه کسانی که مثل ایشون فکر میکنند میخواهم در انتخابات دست ما را باز بگذارید تا ببینید آیا مردم به ما اقبال نشان میدهند یا خیر؟ رویگردانی مردم موجب مرگ حزبی میشود. دوستانی که فکر میکنند ما مرده سیاسی هستیم برای امتحان هم که شده در یک انتخابات دست ما را باز بگذارند تا ببینند نتیجه چه میشود؟
وی ادامه داد: مردم در سال ۱۳۷۶ در اعتراض به وضعی که دولت هاشمی مسببش بود با رای بالا به آقای خاتمی رای دادند اگر معتقدید که مسوول وضع جاری آقای روحانی است خب چرا فقط ۴۲ درصد مردم به آقای رییسی رای دادند و مشارکت پایین بود؟
این فعال اطلاحطلب با تاکید بر اینکه در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ از داوطلب نیابتی حمایت نمیکنیم، گفت: ما از افرادی که کمتر از ۶۰ یا ۷۰ درصد اشتراک نظر داریم نمیتوانیم حمایت کنیم پس بنابراین تجربه شکست خورده در انتخابات گذشته را بار دیگر تکرار نمیکنیم.
در ادامه مجری برنامه پرسید: اصولگرایان و اصلاحطلبان در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ چطوری دنبال جذب آرای مردمی هستند؟
فرضیه عبور مردم از اصلاحات نادرست است
محمدلو پاسخ داد: چون انتخابات ما حزبی نیست ارتباط جریانهای سیاسی با مردم دائمی نیست و فصلی است. سیستم انتخاباتی کشور آماتوری است. فاجعه است که بگویم واکنش مردم به انتخابات واکنش بیتفاوتی است. واکنش مردم در انتخابات ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ خودش را نشان داد و متاسفم که مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری به ۴۶ درصد افت کرد.
وی مدعی شد: مردم از کل ناامید شدهاند. اگر مردم به دولت روحانی ایراد و انتقاد داشتند حتما در اعتراض به وضعیتشان با رای بالایی به رییسی رای میدادند اما میزان مشارکت در آن انتخابات ۴۶ درصد بود و این نشان میدهد که فرضیه شما مبنی بر عبور مردم از جریان اصلاحات فرضیه نادرستی است. مردم از کلیت نظام ناراضی شدند که در آن انتخابات مشارکت به ۴۶ درصد کاهش یافت.
این فعال اصلاحطلب ادامه داد: از تیم اقتصادی دولت اول روحانی دفاع میکنم. اقبال مردم به روحانی در سال ۱۳۹۲ بالغ بر ۱۸ میلیون نفر و در سال ۱۳۹۶ و دوره دوم ایشان ۲۵ میلیون نفر بود و اگر درهای حوزههای انتخابیه به روی مردم بسته نمیشد چه بسا رای ایشان تا ۲۸ میلیون نفر افزایش مییافت. نمیتوان رای مردم را پروپوگاندا دانست. باید این مشارکت و رای مردم را مغتنم بدانید.
وی در عین حال گفت: در دولت دوم روحانی انتقادات شدید و علنی داشتیم. آشوب سال ۱۳۹۶ با آن شرایطی که مخالفان تندرو ایجاد کردند در کنار فاجعه خروج ترامپ از برجام شرایط اقتصادی مردم را خراب کرد. در دولت روحانی تورم ۴۶ درصد به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافت اما تندروها در صدد عبور از روحانی برآمدند و وقتی آقا متوجه موضوع شد و به آنان تذکر دادند، پا پس کشیدند.
محمدلو یادآور شد: تیم مذاکره کننده در دولت روحانی با یک قطعنامه کشور را از زیر هفت اصل تحریمی شورای امنیت سازمان ملل خلاص کرد اما اصولگرایان به جای تشکر از روحانی علیه او فیلم گاندو ساختند.
این فعال اصلاحطلب تاکید کرد: پایین بودن مشارکت در انتخابات به دلیل ضعف و سوء مدیریت یک دولت یا یک مجلس نیست. همه جریانهای سیاسی باید تدبیر و برنامهریزی کنند.
دیکتاتوری حزبی در جریان است
در ادامه اکبری، مدعی شد: برای عبور از مشکلاتی که دوستان ایجاد کردند باید با مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۲ انجام شود.
وی ادامه داد: دیکاتوری حزبی در جریان است. باید از هر نوع دو قطبیسازی و نگاه ابزاری به مردم دور شویم. نباید به مردم دروغ بگوییم.
در ادامه مجری پرسید: احزاب برای ترغیب جوانان برای مشارکت در انتخابات چه برنامهای دارند؟
که اکبری پاسخ داد: شاخه جوانان حزب بنده به رای اولیها توجه دارد و برنامههایمان را اعلام کردهایم. از جوانان خواهش میکنیم با حضور پای صندوقهای رای در انتخابات شرکت کنند و به داوطلبان ما رای دهند.
در ادامه مجری پرسید: احزاب چطور باید با مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم برخورد کنند تا بتوانند رای آنان را جذب کنند؟
مشکلات اقتصادی ریشه در سیاست دارد
محمدلو پاسخ داد: مسئله اصلی مردم معیشت است اما به مسئله اقتصاد نباید تک بعدی نگاه کرد. ریشه مشکلات اقتصادی امروز ایران مسائل سیاسی و سیاست خارجی است. ظلم تحریمهای اقتصادی آمریکا را باید هر طور شده از سر مردم برداریم.
این فعال اصلاحطلب ادامه داد: مهمترین کار در اقتصاد کشورمان سرمایهگذاری خارجی است. از ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار باید جذب میکردیم آن هم در یک فضای آرامش. باید بتوانیم سرمایه ایرانیان خارج از کشور را جذب کنیم تا اشتغال رونق بگیرد و قدرت پول ملی افزایش یابد.
در ادامه مجری پرسید: ائتلافها برای حل مشکلات اقتصادی کشور چه برنامهای دارند؟
اکبری پاسخ داد: قطعا مسائل خارجی و داخلی بر مسئله اقتصاد هم تاثیرگذار است. سرمایهگذاری داخلی و خارجی و مناسبات سیاسی داخلی و خارجی بر اقتصاد ملی تاثیرگذار است. کار خوبی که در دولت سیزدهم انجام شد دیپلماسی همسایهمحور است. ابخشی از سرمایههای سرگردان کشورهای همسایه در این دولت جذب داخل کشور شد.
این فعال اصولگرا ادامه داد: باید به بخش عمده اقتصاد یعنی تولید توجه بیشتر و اساسیتر کرد. در برنامههای حزبمان برنامههای خوبی در بخش تعرفهها و نظام پولی و بانکی و تسهیلات بانکی داریم که به زودی منتشر خواهیم کرد.
در ادامه مجری پرسید: آیا با حل مشکلات اقتصادی از مسیر سیاستهای خارجی و داخلی اعتقاد دارید؟
اکبری ادامه داد: اگر سیاست خارجی را فقط آمریکا بدانیم جوابم خیر است اما اگر سیاست خارجی را در منطقه و کشورهای همسایه بدانیم، پاسخم مثبت است.
در ادامه محمدلو هم گفت: از قبل از تحریمها در سال ۱۳۸۲، ایران با آمریکا مراوده مستقیم اقتصادی نداشت. اما در تبادلات اقتصادی با سایر کشورها از جمله چین، هند و کشورهای آفریقایی مشکل داریم. چین از جمله کشورهایی است که در پی رفع تحریمهاست چون میخواهد مشکلات تبادلات اقتصادیش با ایران رفع شود. این کشورها برای کار کردن با ایران مشکل دارند و مدیریت کشور باید این مشکل را حل کند. نیازمند رجل سیاسی برای گرفتن بیشترین امتیاز و دادن کمترین امتیاز هستیم.
در ادامه اکبری تصریح کرد: چرا همه چیز را به سیاست گره زدهایم. نیازمند آدم پر تلاش و خیرخواه و کار بلد اقتصادی هستیم که به حمدالله در دولت سیزدهم همه این افراد را داریم و انشاءالله برای مشکلات اقتصادی برنامه دارند. دولت ما کار بلد است. البته کار سیاسی و اجتماعی و فرهنگی هم باید داشته باشیم.
در ادامه مجری پرسید: نقش حزبها در ترویج مشارکت شهروند چیست؟
محمدلو پاسخ داد: مهمترین اتفاقی که از ۱۳۰ سال گذشته به این سو افتاده است، تغییر ماهیت جامعه از رعیت به شهروند است.
اکبری هم جواب داد: احزاب باید از حالت برتریجویی که برای خود تعیین کردهاند خارج شوند و اگر اشتباهی مرتکب شدند از مردم عذرخواهی کنند و دستشان را به سوی آنان دراز کنند.
به گزارش ایسنا، گفتنی است این ویژهبرنامه انتخاباتی با سردبیری امین صبحی و تهیهکنندگی حسین ماکنعلی از غرفه ایران ۱۲ واقع در مصلای امام خمینی بهصورت زنده پخش شد.
نسخه مکتوب و آنلاین این برنامه برای دسترسی راحتتر مخاطبان روی خروجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و مؤسسه مطبوعاتی جامجم در دسترس است.
مخاطبان این ویژه برنامه انتخاباتی میتوانند دیدگاهها و نظرات خود در خصوص مباحث انتخاباتی را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ ارسال کنند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز