مصرف گاز در بخش خانگی قابل صرفه جویی است

ایسنا/خراسان رضوی وزیر جهاد کشاورزی از ناترازی در منابع انرژی خبر داد و گفت: بیش از ۷۵ درصد گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود و قابل صرفه‌جویی است تا قطعی برق به گلخانه‌ها، مرغدارای‌ها و کارخانجات صنایع تبدیلی نرسد.


غلامرضا نوری قزلجه ۲۲ آذرماه، در نشست با فعالان و تشکل‌های بخش کشاورزی غرب خراسان رضوی اظهارکرد: سبزوار منطقه‌ای است که مهد و دیار علما، حکما و فرهیختگان بوده و افتخار می‌کنم که در ایران دارای چنین انسان‌های بافرهنگ و فرهیخته‌ای هستیم.


وی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این شهرستان افزود: من هم به این امر واقف هستم که سرمایه‌گذاری بسیار پایین است و نیاز به کمک‌های بیشتری داریم اما نمایندگان مجلس نسبت به منابع موجود بودجه در این شرایط ناترازی نگاه نسبتا خوبی به بخش کشاورزی داشته‌اند.


وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان فعالان بخش کشاورزی به صورت مجاهدانه در حال تلاش هستند و با تمام وجود کمبودها و کاستی‌ها پرچم تولید را بالا نگه‌ داشته‌ و کمک شایانی به امنیت غذایی کشور کرده‌اند. 


وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در این منطقه با فعالیت‌های چشمگیر و نوآورانه و  بهره‌ور زنجیره‌ها و واحدهای بزرگی که در حوزه بهره‌وری و تکمیل زنجیره پیشگام هستند، مواجه شدم. تولیدکنندگان و فعالان بخش کشاورزی به ویژه کشاورزانی که با کوچک‌ترین امکانات به حوزه تولید کمک می‌کنند در این شهرستان خود را به خوبی نشان دادند.


وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه شکل‌گیری اتاق اصناف کشاورزی در سبزوار نشان‌ دهنده داشتن همکاری، همگرایی و روح تعاون بسیار بالا است، افزود: در این شهرستان تشکل‌های قوی وجود دارد و این ما را امیدوار می‌کند به اینکه تشکل‌های سبزوار توانایی این را دارند تا کار را به خود آنان واگذار کنیم. ما بنا داریم تا جایی که تشکل‌ها توانایی داشته باشند، صفر تا ۱۰۰ کارها را به آن‌ها بسپاریم و اگر قانون نیز این اجازه را صادر نکرد خود نیز قول می‌دهم که مطابق میل شما اعمال نظر و مدیریت کنم. معتقدم اگر کار را به مردم واگذار کنیم به نحو احسن انجام خواهد گرفت.


وی درباره موضوع منابع طبیعی و رفع تداخل و مشکلات این حوزه اظهار کرد: در مجلس نهم پیشنهادی در صحن مجلس تحت عنوان قانون رفع تداخل مطرح کردم که اکنون در حال اجرا است و متعهد شدیم که ظرف 2 سال آن را اجرایی کرده و پایان یابد.


وی تصریح کرد: منابع طبیعی حدود ۲۰ درصد از اراضی کشاورزان را اشتباهی به عنوان اراضی ملی نقشه‌برداری کرده است که اکنون روستا به روستا و پلاک به پلاک همکاران در جهادکشاورزی در تلاش هستند تا کار را به انتها برسانند. بر اساس آن طرح زمینی که بعد از اصلاحات ارضی جزو مستثنیات بوده و نسب زراعی کسی بوده به خود کشاورز خواهد رسید.


نوری افزود: در 3سال گذشته تسهیلات قابل توجهی تعلق نگرفته و امسال از طریق بانک کشاورزی با تسهیلات زیر ۳۰۰ میلیون تومان‌ توانستیم کارسازی کنیم که در دوره‌های قبل پرداخت شد و برای مبالغ بیشتر برای سرمایه‌گذاری اساسی هنوز منتظر ابلاغ تبصره هستیم تا بتوانیم در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهیم.


وزیر جهادکشاورزی در خصوص حذف قیمت‌گذاری دستوری گفت: این موارد توسط قانون مشخص شده و ما باید بر اساس قانون رفتار کنیم، قیمت‌گذاری برای محصولاتی است که یارانه به آن‌ها تعلق می‌گیرد به این معنا که بخشی را دولت از منابع بودجه پرداخت میکند و ارزان‌تر از قیمت بازار در اختیار بخشی از زنجیره قرار می‌دهد.


وی تاکید کرد: باید قیمت‌گذاری‌ها را سر موعد خود انجام دهیم اما نباید دستورالعمل خلق الساعه صادر کننده ما را اذیت کند. صادرات را جزو لاینفک تولید بدانیم و برای اینکه تولید بهره‌ور و سودآورد شود حتما باید متصل به صادرات باشیم. بنا داریم همچون تولید از صادرات نیز حمایت کنیم و پرهیز خواهیم کرد از دستورالعمل‌های خلق الساعه و مقرراتی که اعتبار بازرگانان ما را پیش مشتریان خارجی مخدوش کند و تولیدات کشور در کشورهای دیگر را دچار مشکل کند.


وی در مورد محصول پسته گفت: با فشارهای اتحادیه اروپا مذاکراتی انجام و موضوع حل و فصل شد، آن‌ها می‌خواستند تا مشخصات محصول، میزان استفاده از سموم و نوع آن در باغات مشخص و مکتوب شود.


وی افزود: انتظار داریم تولیدکنندگان و تشکل‌ها در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و مشخصات درستی بدهند تا با مشکل مواجه نشویم.


وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: چند سال گذشته با روسیه همین مشکل را داشتیم در آنجا محصول ایران هیچ مشکلی نداشت و تنها سمی را که استفاده کرده بودیم اعلام نکردیم. همچنین آن‌ها بارها مکاتبه کرده بودند که پاسخ داده نشد. معتقدم محصول تولید شده در ایران از بسیاری از تولیدات کشورهای دیگر سالم‌تر است. 


 وزیر جهادکشاورزی در ادامه ضمن اشاره به اینکه از طریق تسهیلات در صدور مجوزها از صنایع تبدیلی حمایت خواهیم کرد، افزود: در ارائه تسهیلات و حمایت از سرمایه‌گذاری در این حوزه تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.


وی بیان کرد: در خصوص صدور مجوزها وزارت جهادکشاورزی جزو دستگاه اول و دوم است که به این درگاه پیوسته و ما چون مجوزهای زیادی صادر می‌کنیم هنوز بخشی از کار ما ناقص بوده و کلیه مجوزها در درگاه‌های ملی بارگذاری می‌شود.


نوری در خصوص بی کیفیت بودن سموم افزود: حدود ۲۰ روز دیگر برای ۳۰ سم استانداردسازی شروع و کنترل سختی را در واردات سموم خواهیم داشت و برخی از سموم را از چرخه مصرف حذف خواهیم کرد.


وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به وجود ناترازی در منابع انرژی بیان کرد: در خصوص ناترازی انرژی بنا نداریم که برگردیم به گذشته که بگوییم چه چیزی را در چه شرایطی تحویل گرفته‌ایم در تلاش هستیم تا تمرکز خود را به کارهای پیش‌رو بگذاریم. برای بخش کشاورزی به دیدگاه مشترک رسیده‌ایم که بخش کشاورزی محل صرفه‌جویی نیست. البته ملاحظاتی هم برای این بخش منظور شده است.


وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: نزدیکترین راه برای جبران بخشی از این ناترازی انرژی، راه‌اندازی نیروگاه‌ها با صفحات برق خورشیدی است که در این خصوص شیوه نامه‌ای صادر شده و هر فرد متقاضی اجرای این طرح می‌تواند در کمتر از یک ماه، زمین مورد نظر را تحویل بگیرد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
لینک مطالب دیگر شبنم نظیف