گزارشی از آخرین وضعیت پیست اسکی سهند

ایسنا/آذربایجان شرقی اصحاب رسانه آذربایجان شرقی از آخرین وضعیت پیست اسکی سهند بازدید کرده و پای صحبت‌های مسئولان مربوطه نشستند.


پیست اسکی سهند در جنوب شرقی تبریز قرار گرفته و به عبارتی از پلیس راه تبریز – تهران ۲۷ کیلومتر و حدوداً ۴۰ دقیقه از شهر تبریز فاصله دارد.


این منطقه در زمستان علاقه‌مندان به ورزش مفرح اسکی را به‌خود جذب می‌کند و افرادی هم که اسکی آموزش ندیده‌اند با تیوب‌های بزرگ برای خود شادی می‌آفرینند.


عمق برف‌های پودری این پیست گاهی به چهار متر می‌رسد اما با این حال، این پیست بهمن‌گیر نیست و فضای مناسبی برای انجام ورزش‌های زمستانی دارد.


علاقمندان می توانند در شش ماه از سال برف‌های این پیست را مشاهده کنند و تا آخر اردیبهشت برف، قامت سفید خود را بر روی این پیست پهن کرده است.


پیست اسکی سهند طی چند سال اخیر با مشکلاتی مواجه شده و دور شدن این پیست از شرایط مناسب خود باعث شده است که اسکی‌بازان استان برای انجام تمرینات‌شان راهی پیست‌های اطراف تهران و حتی خارج از کشور شوند.



گزارشی از آخرین وضعیت پیست اسکی سهند



محمدحسین فوته‌بافان، رئیس هیات اسکی آذربایجان‌شرقی در بازدید اصحاب رسانه از پیست اسکی سهند، اظهار کرد: مشتاقانه منتظر حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای واگذاری این مجموعه هستیم، اما برخی مشکلات حقوقی مانع این اتفاق شده است.


وی افزود: یک شرکت برای مدتی مالکیت این پیست را بر عهده گرفت و اکنون پس از پایان مالکیت این شرکت، سازمان همیاری ادعای مالکیت می‌کند، که همین موضوع مانع واگذاری پیست اسکی سهند به بخش خصوصی شده است.


او ادامه داد: در حال‌حاضر اکثر پیست‌های اسکی کشور، در اختیار بخش خصوصی می‌باشد و ما خواستار محقق شدن این امر در پیست اسکی سهند هستیم.


فوته‌بافان گفت: تمام امکانات موجود در این پیست توسط اداره کل ورزش‌وجوانان استان تامین شده است اما با این حال، سازمان همیاری بدون هیچ آورده‌ای، ادعای مالکیت می‌کند.


رئیس هیات اسکی استان تصریح کرد: در حال‌حاضر دو پیست اسکی در استان موجود است که “پیست پیام” بیشتر جنبه‌ی تفریحی دارد و برای انجام تمرینات اسکی‌بازان مناسب نیست و این کار باید در پیست سهند صورت گیرد.


وی متذکر شد: در صورت واگذاری این پیست به سرمایه‌گذار خصوصی، هیات اسکی استان کاری با دخل و خرجش نخواهد داشت و بیشتر از لحاظ ورزشی به فعالیت پرداخت خواهد کرد.


او گفت: به نظرم شهرداری تبریز نیز می‌تواند به عنوان متولی اصلی ورزش‌های همگانی به این بحث ورود پیدا کند.


حسن دباغ، دبیر هیات اسکی آذربایجان‌شرقی نیز در حاشیه بازدید خبرنگاران از پیست اسکی سهند، عنوان کرد: تغییر بهره‌برداری این پیست انجام شده و یونس ژائله، مدیرعامل شیرین عسل پیست اسکی سهند را تحویل گرفته است و طرح این سرمایه‌گذار خصوصی بیشتر جنبه‌ی گردشگری دارد.


وی افزود: این مایه تاسف است که ۵۵۰ نفر از ورزشکاران استان طی سال گذشته به دلیل نبود پیست اسکی مناسب برای انجام تمرینات خود در پیست “پالان توکن” ارزروم کشور ترکیه به تمرین پرداختند و این موضوع باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.


دباغ تصریح کرد: ۵۲ هکتار از زمین موجود در این پیست اسکی به بهره‌برداری رسیده و ۱۲۰۰ متر آن نیز به یک ساختمان اختصاص یافته است و اموال و امکانات نیز در فضایی ۳۰۰ متری نگهداری می‌شوند، همچنین، اکنون ۶۰ ورزشکار سازمان یافته اسکی در آذربایجان‌شرقی حضور دارند.



گزارشی از آخرین وضعیت پیست اسکی سهند



عماد فرامرزی، رئیس کمیته اسنوربورد هیات اسکی استان و قهرمان اسکی کشور نیز در جمع خبرنگاران تشریح کرد: در زمان‌های مساعد بودن شرایط پیست اسکی سهند، مکان تمرین مناسبی برای اسکی‌بازان استان فراهم بود و آذربایجان‌شرقی همواره بعد از تهران و البرز بر سکوی سوم می‌ایستاد.


وی افزود: اما در حال‌حاضر و با توجه به نامناسب بودن این پیست برای تمرین کار برای اسکی‌بازان استان دشوار شده است اما با این حال شاهد حضورشان در مسابقات کشوری نیز هستیم.


فرامرزی گفت: پیست اسکی سهند سال‌ها میزبان مسابقات قهرمانی کشور بوده است و اکنون با فراهم کردن شرایط در این پیست می‌توان مجدداً شاهد این اتفاق بود.


رئیس کمیته اسنوربورد هیات اسکی استان خاطرنشان کرد: به نظرم اسکی رشته‌ای است که می‌توان آن را در ۸ یا ۹ سالگی آغاز کرد و علی‌رغم باور رایج در جامعه اسکی در قیاس با دیگر رشته‌ها، ورزش گرانی نیست، اما تحریم‌ها بر وارد شدن و قیمت لوازم مورد استفاده در این ورزش اثر گذار بوده است.



فائزه ابوالحسن‌زاده از اسکی‌بازان خوش‌آتیه استان که سابقه حضور در تیم‌ملی جوانان و کسب مدال برنز مسابقات اسکی روی چمن کاپ جوانان جهان را در کارنامه دارد و همچنین اخیراً در مسابقات کشوری اسکی روی‌چمن صاحب یک مدال نقره و دو برنز شده است، در حاشیه‌ی بازدید اصحاب رسانه از پیست اسکی سهند اظهار کرد: طی چند سال گذشته شرایط خوبی در این پیست حاکم بود و تمریناتمان را در پیست اسکی سهند پیگری می‌کردیم، اما اکنون با توجه به شرایط پیش آمده، برای انجام تمرین باید مسافت ۶۰۰ کیلومتری تبریز تا تهران را طی کنیم و این موضوع کار را برای ما دشوار کرده است.


وی عنوان کرد: در این پیست اسکی شاهد حضور مسابقات کشوری بوده‌ایم و امیدوارم هرچه زودتر این پیست به شرایط آرمانی خود بازگردد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسنا