نشست تخصصی سلامت روان در ایلام برگزار شد

ایسنا/ایلام سخنرانان نشست علمی سلامت روان در ایلام خواستار پیوند جدی‌تر میان علم و اجرا برای عبور از بحران‌های کنونی شدند. 


تاج‌الدین صالحیان امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشست علمی تخصصی سلامت روان در برنامه‌های توسعه استان ایلام و گرامیداشت روز روان‌شناس که از سوی دانشگاه پیام‌ نور ایلام برگزار شد، اظهار کرد: مجموعه دولت چهاردهم و در رأس آن رئیس‌جمهور، تخصص‌گرایی و کارشناس محوری را سرلوحه رویکردهای خود قرار داده است و در ایلام نیز از همان ابتدا اعلام شد که علم و دانش و رهیافت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها مبنای کار قرار می‌گیرد. 


وی گفت: در همین راستا نخستین نشست‌ها با دانشگاهیان برگزار شد و در نخستین گام رؤسای دانشگاه‌ها منصوب شدند تا بتوان دانشگاه‌ها را پای‌کار مسائل استان آورند. 


سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام گفت: برای رسیدن به وحدت رویه و انسجام در استان باید بر اشتراکات تأکید کرد و علم و تخصص می‌تواند محور اصلی این اشتراکات باشد. 


صالحیان تأکید کرد: باید در مورد اینکه مسائل و مشکلات ما راه‌حل علمی دارد به توافق برسیم و همه در راستای رسیدن به این ادبیات مشترک و توسل به علم برای دستیابی به پیشرفت و توسعه تلاش کنند. 


وی افزود: دانشگاهیان این ادبیات را که دانش و تخصص باید پای‌کار بیاید تا مشکلات حل شود، رواج دهند و تثبیت کنند تا بتوان گام‌های جدی در راه توسعه استان برداشت. 


سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام یادآور شد: دانشگاه‌ها باید به دستگاه‌های اجرایی برای حل چالش‌ها و مسائل استان راهکار دهند و در مقابل نیز بدنه اجرایی و مسئولان ارشد استان از هیچ کمکی فروگذار نخواهند کرد. 


صالحیان گفت: لازمه این کار اهمیت‌دادن به تشکل‌ها و نظام‌های علمی درون دانشگاه و رونق‌یافتن آنها است، رؤسای دانشگاه‌ها انجمن‌های علمی را فعال و نشست‌های تخصصی را در فواصل زمانی کوتاه برگزار کنند. 


وی با یادآوری اینکه نتایج پژوهش‌ها و طرح‌های علمی و تخصصی دانشگاه‌ها به جامعه منتقل نمی‌شود، تأکید کرد: حوزه اجرا به دانش و تخصص نیاز دارد تا کارآمد شود و علم نیز باید به کار گرفته شود تا نتایج آن را بتوان دید. 


صالحیان یادآور شد جامعه و دانشگاه‌ها باید به هم متصل شوند و حلقه اصلی و واسط آن، نظامات، تشکل‌ها و انجمن‌های علمی است.


نادر شوهانی سرپرست دانشگاه پیام‌نور استان ایلام نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی ما به‌عنوان اساتید دانشگاه مسئله سلامت روان است، دانشگاه‌ها معمولاً ماهیت پژوهش دارند، اما نمی‌توانند در برابر سایر مشکلات جامعه بی‌توجه باشند. 


وی گفت: یکی از مباحث اصلی که امروزه در جهان مطرح است بحث سلامت روان است، توسعه پایدار یک سری شاخص‌ها دارد که در قرن ۲۱ یکی از شاخص‌های اساسی توسعه پایدار سلامت روان است. 


شوهانی افزود: در کشور ما و به دنبال آن در استان ایلام به دلایلی مانند برخی فرهنگ‌ها و شرایط حاکم در زمان جنگ تحمیلی می‌طلبد که سلامت روان در این استان بیشتر مورد توجه قرار گیرد. 


سرپرست دانشگاه پیام‌نور استان ایلام گفت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی دو سوم جمعیت جهان به شکل‌های مختلفی درگیر مسائل مرتبط با سلامت روان هستند، لذا این می‌طلبند بر روی این مسئله توجه بیشتری داشته باشیم، مفهوم سلامت روان در سه حوزه عاطفی، روانی و اجتماعی مطرح است. 


وی گفت: توسعه یک مفهوم چندوجهی است، توسعه شهری همواره نیازمند پیوست با سلامت روان است، در نظام برنامه‌ریزی شهری، منطقه‌ای توسعه‌یافته است که سه مؤلفه آسایش، آرامش و زیبایی را هم‌زمان با هم داشته باشد، هر سه مفهوم به طرقی با سلامت روان در ارتباط هستند. 


دکتر سیدمحمد موسوی سخنران علمی این نشست نیز اظهار کرد: ضرب‌المثل‌ها تجربه تاریخ بشر هستند و شامل تجربیات تلخ‌وشیرین بشر می‌شوند در برخی از ضرب‌المثل‌ها در فرهنگ ما به موضوع سلامت روان اشاره شده است، اگر ما به دنبال این هستیم که یک جسم سالم داشته باشیم باید یک ذهن سالم داشته باشیم این در فرهنگ ما درگذشته بیان شده است. 


این روان‌شناس گفت: سلامت روان تنها به بخش خاصی اختصاص ندارد و با همه جامعه در ارتباط است. 


وی افزود: ما در استان ایلام با سه مشکل اصلی مواجه هستیم این سه مشکل شامل فقر در تعریف و تمجید، فقر در تقدیر و تشکر و انتقاد به‌موقع، ما در ایلام با این سه مشکل اصلی روبرو هستیم. 

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز