ایسنا/البرز مجری طرح نیروگاههای سه مگاواتی خورشیدی کشور با تمجید از همکاری استان البرز در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر گفت: در مجموع نزدیک به ۱۱۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای البرز تعریف شده که اتمام آن میتواند ۴۰ درصد از ناترازی این استان را پوشش دهد.
به گزارش ایسنا، محمد دوست محمدی روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از پروژه ۲۶ مگاواتی اشتهارد با بیان اینکه توسعه نیروگاههای خورشیدی از دستورات رئیس جمهور و دغدغههای وزیر نیرو است؛ گفت: ساخت این پروژه در قالب ۱۲ نیروگاه سه مگاواتی در ۵۴ هکتار زمین از ۲۸ اسفند سال گذشته در منطقه شهرک صنعتی اشتهارد با تکیه بر توان داخلی آغاز شد.
دوست محمدی خاطرنشان کرد: به طور کلی در سراسر کشور هزار نیروگاه سه مگاواتی و در مجموع سه هزار مگاوات برق خورشیدی حاصل از این نیروگاهها در کنار خطوط انتقال تعریف شده و تا پایان تابستان امسال حدود ۶۰۰ مگاوات برق حاصل از این نیروگاهها وارد مدار خواهد شد.
این مسئول تصریح کرد: یکی از نیازهای ضروری برای توسعه نیروگاههای خورشیدی، ماشینآلات پایهکوب است. متأسفانه ورود این ماشینآلات به بندر شهید رجایی با حادثهای که در این بندر رخ داد همراه شد و اکنون ۱۵ پایهکوب در گمرک معطل مانده است.
دوست محمدی ادامه داد: پس از هماهنگی با گمرک و سازمان امور مالیات، قرار شده تجهیزات مورد نیاز نیروگاههای تجدیدپذیر بدون وقفه ترخیص شود.
وی در ادامه با بیان اینکه نیروگاه اشتهارد با دو پایه کوب به مرحله کنونی رسیده است؛ گفت: قطع به یقین با ورود ماشینآلات و تا خرداد و تیرماه سرعت کار ساخت نیروگاهها بسیار بیشتر خواهد شد.
این مسئول افزود: در استان البرز به دلیل همراهی مقامات استانی، برنامه خیلی خوب پیش رفته و میتوان از البرز به عنوان یک الگو برای سایر استانها در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر نام برد. در مجموع نزدیک به ۱۱۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای این استان تعریف شده که اتمام آن میتواند ۴۰ درصد از ناترازی البرز را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه در هر استانی که همراهی خوبی وجود داشته پروژههای تجدیدپذیر هم بهتر پیش رفته است؛ ادامه داد: البرز در بحث تملک زمین و رفع معارض همراهی خوبی داشته و همین باعث شده برنامه ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در این استان به خوبی پیش رود. استان سمنان هم در این زمینه همکاری خوبی دارد.
دوست محمدی در ادامه با بیان اینکه در ابتدای کار، سازمان منابع طبیعی به دلیل دغدغههای خود نگران آسیب دیدن مراتع و منابع ملی بود؛ گفت: نیروگاههای سه مگاواتی در هماهنگی با ساختار زمین و بدون هیچگونه تسطیح زمین و با کمترین دست خوردگی به عوارض طبیعی و پوشش گیاهی احداث میشود و در این زمینه توانستیم نگرانی منابع طبیعی را رفع کنیم. آنها حتی پس از مشاهده نحوه کار، اراضی بیشتری در اختیار ما قرار دادند. در واقع این نیروگاهها کاملاً دوستدار طبیعت هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه ساخت هر نیروگاه سه مگاواتی به ۱۲۰ تن سازه، ۵۰۰۰ پنل و ۲۵ تا ۴۵ روز زمان نیاز دارد؛ در ۱۲ نیروگاه سه مگاواتی اشتهارد تاکنون ۱۴۴۰ تن سازه نصب شده است.
محمد دوست افزود: فناوری ساخت نیروگاههای خورشیدی هنوز به طور کامل داخلی نشده است. به طور مثال اینورترهای با ظرفیتهای بالا را باید از خارج وارد کنیم. در دیگر اقلام مثل سازهها که توان تولید داخلی وجود دارد اما ظرفیت آن هنوز به اندازه تأمین نیاز نیروگاههای خورشیدی نیست هم کار کشور را معطل داخل نکردهایم. البته در این بخش از تمام تولیدکنندههای داخلی کمک خواستهایم تا در حد توان خود نیازهای ما را تأمین کنند.
وی خاطرنشان کرد: اقداماتی هم از سوی وزارت دفاع در بحث ذخیرهسازها در حال انجام است تا انرژی تجدیدپذیر در کشور به صورت یک انرژی پایدار در آید.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز